Telefonabonnemang

Skall du skaffa nytt telefonabonnemang? Då har du hittar rätt ställe! Här listar och ger vi råd om de bästa mobil-abonnemangen just nu på den svenska marknaden. Vi berättar vad som skiljer de olika operatörerna åt och du kommer se att det finns skillnader vad gäller priser, surfmängder, samtal och sms. Tips och råd om vad som finns och vad som kan passa dig allra bäst!

OperatörOmdömeBesök
Hallon Bäst pris just nu!
Fria samtal & fria sms
Upp till 100 GB surf – 64 Mbit/s
LÄS MER & BESTÄLL
Comviq Mycket surf just nu!
Fria samtal & fria sms
Upp till 40 GB surf – 64 Mbit/s
LÄS MER & BESTÄLL
halebop Fria sms till hela världen!
Gratis kontantkort!
Upp till 30 GB surf – 100 Mbit/s!
LÄS MER & BESTÄLL
Mest mobilsurf!
Musikstreaming ingår!
Upp till 500 GB surf – 64 Mbit/s!
LÄS MER & BESTÄLL
Vimla recension Mobilabonnemang!
Extra surfmängd!
Upp till 50 GB surf!
LÄS MER & BESTÄLL
Fello mobilabonnemangSnabbt mobilnät!
Spara oanvänd surf!
Halva priset 2 månader!
LÄS MER & BESTÄLL

Bäst telefonabonnemang – Lista

I listan här ovan hittar du de bästa telefonabonnemangen just nu på marknaden enligt oss. Vi har satt ihop listan med tanke på att alla har olika smak och olika behov vad gäller surf, samtal, sms, mms och täckning. Du hittar billiga, lite dyrare och även dyra telefonabonnemang i listan och vi har försökt få med alla olika varianter av mobilabonnemang.

Bedömning bäst telefonabonnemang

Vi har gått igenom de operatörer och mobilabonnemang som finns på den svenska marknaden och vi arbetar med olika kriterier för att hitta det bästa och mest prisvärda telefonabonnemanget för att du skall surfa, ringa och sms:a billigt och med bästa täckning. Vi guidar dig för att du skall hitta rätt och skulle det mot all förmodan bli fel, så är det enkelt att byta abonnemang numera de de flesta är utan varken bindningstider eller uppsägningstider.

Kriterier – Bäst telefonabonnemang

Vi har arbetat inom mobilnischen i ett flertal år nu och jämför hela tiden olika mobilabonnemang mot varandra för att hitta det bästa alternativet utifrån de behov man har. Vi är noga och jämför alltid utifrån en objektiv synvinkel. Vi vill att skall hitta det bästa abonnemanget med utgångspunkt från de behov man har!

Kriterier:

 • Månadsavgifter
 • Hur mycket surf ingår
 • Samtal, fria eller samtalspott
 • Vilket mobilnätet och hur ser täckningen ut
 • Startavgifter eller fritt
 • Bindningstider
 • Spara oanvänd surf
 • Support (butik, telefon, chatt)
 • Kan man ringa via WIFI samtal
 • Kan man ha flera simkort
 • Nöjda kunder

Bast telefonabonnemang pris

Vilket är bäst telefonabonnemang?

Det man skall titta på när man söker efter det bästa abonnemanget är de punkter i listan här ovan, men man behöver även titta på de behov man själv har. Pratar man enbart i mobilen? Surfar man massor? Skickar man massor med sms? Hur ser mms behovet ut? Vilken täckning finns i det område jag själv befinner mig mest i?

Detta är relativt enkla frågor att svara på. Man skall inte krångla till det i onödan, för det går att byta enkelt mellan både abonnemang och operatör numera pga att de flesta jobbar med abonnemang utan bindningstider. De flesta klarar sig alldeles utmärkt med ett lite mindre abonnemang.

Säg tex fria samtal, fria sms och ca 3-8 GB surfmängd. Det är ett vanligt abonnemang numer aoch detta får du för ca 100 -150 kronor per månad med Hallon, Halebop, Tre, Vimla, Fello eller Comviq. Du hittar alla dessa operatörer via listan längst upp i artikeln. Vi har jämfört samt testat  alla de olika operatörerna som vi listar här, så vi vet att de fungerar.

Välj rätt mobilabonnemang

Skall du byta, skaffa eller uppgradera ditt mobilabonnemang så har du som du redan förstått kommit alldeles rätt. Vi berättar här vilka abonnemang och operatörer som ligger bäst till när du skall välja rätt abonnemang oavsett om det är med eller utan mobiltelefon.

Du kan skaffa abonnemang + mobil eller så skaffar du ett nytt abonnemang helt utan mobil och använder en mobil du redan ha. det viktiga är att du tittar på dina behov innan du byter, så du vet att du får rätt val för dig.

De abonnemang vi listar

De telefonabonnemang vi listar skiljer sig egentligen inte så mycket år vad gäller prestanda utan det är priset som brukar skilja sig mellan de olika operatörerna. En del har ett lägre pris och en del har nischat in sig på att ligga lägre prismässigt och du får då bra prestanda till ett lågt pris.

Telefonabonnemangen har:

 • Inga uppsägningstider
 • Inga bindningstider
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • Fria MMS
 • Gratis roaming utomlands, EU/EES upp till hela 60 GB

De telefonabonnemang vi listar här kan du använda utomlands precis på samma sätt som du använder dem i Sverige. Detta menas alltså inom EU/EES. det kan skilja något åt vad gäller priser för samtal utanför Europa och då har faktiskt märkt att tex Hallon oftast har lägst priser när du skall ringa utomlands. Annars är det mesta lika mellan de olika operatörerna vad gäller att hantera mobilen utomlands.

Det är priset som skiljer

De operatörer som har lågt pris använder alla något av de 4 mobilnäten som byggts av de stora mobiloperatörer, Telia, Tele2, Telenor eller Tre. Annars fungerar de flesta mobilabonnemangen lika vad gäller surf, samtal, sms, mms och bindningstider. De billiga abonnemangen finner du hos något av de lågprisalternativen såsom, Hallon, Vimla, Comviq, Fello, Halebop eller Tre. Välj något av dessa när du vill ha billigast abonnemang med bästa villkor.

 • Tele2 => Välj Comviq
 • Telenor => Välj Vimla
 • Tre => Välj Hallon
 • Telia  => Välj Halebop

De operatörer du ser här ovan har alla lågprisalternativ och de använder samma mobilnät, så du får samma täckning för en lägre kostnad. Vi har alla lågprisoperatörer i listan längst upp i artikeln. Vi hoppas att denna lista på bästa telefonabonnemang har hjälpt dig i jakten på ett perfekt mobilabonnemang för dig och dina behov. Du vet nu mer hur de fungera och hur du skall jämför för att hitta rätt. Lycka till med att skaffa nytt telefonabonnemang!