Mobiltäckning

I denna artikel tänkte vi att vi skulle visa på de olika mobiloperatörernas täckning och täckningskartor. Du behöver välja ett mobilabonnemang från en operatör som har bra täckning i de områden du skall vistas i. Det är numera relativt enkelt att hitta mobiltäckning från alla operatörer via deras egna hemsidor.

Täckning mobilnät

Vi har sammanställt de olika operatörerna här nedan och du klickar in dig till deras täckningskartor via knapparna. Snabbt och enkelt. Man kan sedan se kartor med deras täckning och på så sätt se hur pass bra signal man kommer att ha där man befinner sig mest. Längre ner i artikeln ger vi även tips och råd på hur du kan öka din mottagning ifall du befinner dig i ett område där du har sämre mottagning.

Mobilnät Hallon 

Hallon har verkligen tagit marknadsandelar de senaste åren på den svenska mobilmarknaden med sina låga priser, generösa villkor och snabba mobilnät. De ägs av Tre och har på så vis sin datatrafik via Tre:s snabba och väl utbyggda mobilnät. De är ett riktigt bra alternativ när det kommer till både avtal och täckning över hela landet.

Läs mer


Mobilnät Vimla

Vimla recension

Vimla är en relativt ny operatör på den svenska marknaden. De ägs av Telenor och har på det sättet riktigt bra täckning då all trafik går genom Telenors stora nät. De växer hela tiden och tar marknadsandelar med sina enkla och billiga mobilabonnemang.

Läs mer


Mobilnät Halebop

halebop

Halebop ägs av Telia och är deras lågprisalternativ. Detta gör att de har riktigt bra täckning då deras mobiltrafik går i Telias snabba och väl utbyggda telenät. Halebop har stort sortiment på både kontantkort, mobilt bredband och mobiltelefoni. Skaffa abonnemang med eller utan mobiltelefon. Bra täckning över hela Sverige.

Läs mer

 


Mobilnät Fello

Fello mobilabonnemang

Fello erbjuder mobilabonnemang till låga priser och kör all sin datatrafik i Telias stora mobilnät. detta ger såklart bra täckning och snabba hastigheter över hela Sverige. Fello är en lågprisoperatör som använder sig av Telias nät och har på så sätt bra täckning över hela Sverige.

Läs mer


Mobilnät Tre

Tre är en de 4 stora mobiloperatörerna och de äger sitt eget mobilnät. De har ett stort sortiment och har länge arbetat på att få det snabbaste nätet i landet. Du surfar i riktigt höga hastigheter och de har ett brett sortiment vad gäller både abonnemang, mobiltelefoner samt surfplattor. De riktar sig både mot privatpersoner och företag. Tre äger som sagt även operatören Hallon som använder Tre:s mobilnät.

Läs mer


Mobilnät Telenor

telenor

Telenor är en av de riktigt stora operatörerna i Sverige och de äger själva sitt mobilnät. De har ett brett sortiment vad gäller abonnemang, mobila bredband, telefoner, surfplattor samt större företagslösningar. Många väljer Vimla framför Telenor idag, då de ägs av Telenor och använder samma nät till ett lägre pris.

Läs mer


Mobilnät Comviq

comviq

Comviq är en stor operatör och har funnits i många år. Deras slogan är Billigt! Billigt! Billigt! och länge var de det billigaste alternativet när det kommer till både kontantkort och mobilabonnemang. Numera finns det andra alternativ vad gäller billig mobiltelefoni, men Comviq är fortfarande en riktigt bra mobiloperatör. De använder sig av Tele2:s nät och ägs även av dem.

Läs mer

 

Mobiltackning

Mobiloperatörer och mobilnät

Det är nästan omöjligt att svara på vilken mobiloperatör som har bäst täckning. Det beror ju på vart man befinner sig och hur förhållandena ser ut för tillfället på platsen. Numera är mobilnäten väl utbyggda och du har vanligtvis mycket bra täckning i och runt storstäderna.

Mobiloperatörerna har utbyggda nät över hela landet och man har allt som oftast bra täckning oavsett vart man befinner sig. Det som kan skilja mellan tätort och landsbygd är själva hastigheten man kan surfa med. Detta beror på flera olika saker men en är utbyggnaden av det snabba 4G nätet.

Det finns flera andra faktorer som spelar in när det kommer till mobilnät och surfhastighet och vi skall titta lite närmare på detta här nedan. Du kan öka din signalstyrka på flera sätt ifall du befinner dig på en plats med sämre mobiltäckning.

Öka mottagningen

  • Mobiltelefonen – Modellen spelar roll för signalstyrkan.
  • Mobiloperatören – Deras täckning i ditt område spelar roll
  • Basstationen – Vart är den basstation som du använder placerad?
  • Utomhus eller inomhus – Vart du befinner dig spelar roll för signalstyrkan

Rikta din mobiltelefon så att den är fri och håll den upprätt för bästa signalstyrka. Din mobiloperatör och deras mobilnät spelar roll för den mobiltäckning du upplever. Den basstation som din signal går via. Vart är den placerad och vart befinner du dig i förhållande till den? Är du utomhus får du normalt bättre täckning då inga väggar eller betong försämrar signalen.

Nu vet du mer om de olika mobiloperatörerna och deras mobilnät. Välj den operatör som passar bäst och sedan är det bara att komma igång att ringa, surfa och sms:a! Lycka till med ditt val!