Mobilt bredband

Få snabb surf med ett mobilt bredband. Du surfar med snabba nät över hela Sverige och kan ansluta surfplatta eller router så fler kan använda ditt trådlösa bredband. Det finns mobila bredband både som kontantkort och som abonnemang. Mobilt bredband är perfekt för dig som skall surfa vart du vill utan mobiltelefon.

OperatörOmdömeBesök
Hallon Bäst pris just nu!
Snabbt nät!
Upp till 200 GB surf – 64 Mbit/s
LÄS MER & BESTÄLL
halebop Snabbt nät!
Enkelt val!
25 GB surf – 100 Mbit/s!
LÄS MER & BESTÄLL
Mest mobilsurf!
Musikstreaming ingår!
Upp till 500 GB surf – 64 Mbit/s!
LÄS MER & BESTÄLL

Jämför mobila bredband

Det fina med ett mobilt bredband är att du verkligen kan surfa där du är! Du kan ansluta USB modem, surfplatta, router eller laptop för att surfa där du befinner dig. Med ett mobilt bredband får du stora surfmängder till ett bra pris och kan vara uppkopplad fast du inte har tillgång till WIFI eller fast bredband. Priserna är numera riktigt bra när det kommer till mobila bredband och du kan enkelt jämföra detta via denna artikel.

Mobila bredband – olika typer

Du kan numera skaffa mobilt bredband från Telia, Telenor, Hallon, Halebop, Tele2 och Tre. Hallon har ett par riktigt bra alternativ. Likaså Tre och Halebop. Hallon har dock lägst pris och bra surfmängder. Hos alla dessa operatörer surfar du med höga hastigheter och har bra täckning över stora delar av Sverige.

Man kan köpa mobilt bredband antingen som kontantkort eller som abonnemang. Tidigare kunde du få fri surf när du tecknade mobila bredband men numera är dessa begränsade. Väljer du Hallon eller Tre, så har du nästintill fri surfmängd. Tar surfmängden slut, så surfar du fortfarande med bredbandet, men till en reducerad hastighet. Du kan självklart även välja att köpa till surfmängd och surfa vidare med snabb hastighet.

Mobilabonnemang med fri surf

En del väljer att skaffa sig ett mobilabonnemang med stor surfmängd och kopplar ihop dator, surfplatta eller router via mobiltelefonen och abonnemanget via Hotspot. Du kan då ha ett abonnemang och slipper att betala för flera abonnemang. Vill du ha separat kontantkort eller mobilt bredband via eget abonnemang så är det ju en självklarhet att skaffa detta separat. Många surfar i stugan, på landet, i båten eller på semestern via separata mobila bredband.

Bast mobilt bredband

Kontantkort eller abonnemang?

Tidigare köpte många kontantkort istället för abonnemang både när det gällde mobiltelefoni men även för mobila bredband. De flesta mobila bredbanden har idag ingen bindningstid, därför väljer alltfler abonnemang, då det brukar finnas större surfmängder kopplade till dessa.

Kontantkort – Där betalar du en summa för ditt användande i förväg och med ett abonnemang betalar du på faktura efter det att du använt ditt mobila bredband under månaden. Surfar du sporadiskt och inte under hela året, utan under kortare perioder, såsom semestrar och andra tider, så rekommenderas kontantkort. Annars nästan alltid abonnemang.

Har du betalningsanmärkningar så kan ett kontantkort vara enklare att skaffa, men numera är det relativt enkelt att få abonnemang hos tex Hallon och Comviq. De släpper igenom kunder som har haft problem med sin ekonomi. Med ett kontantkort får du inga räkningar. Du betalar som sagt i förväg.

Fördelar med abonnemang

Använder du ditt mobila bredband ofta och relativt regelbundet, så är det självklart att du skall skaffa dig ett abonne-mang. Du slipper fylla på något kontantkort och har alltid bra avtal när det kommer till surfmängder och priser. Just nu har Hallon och Tre bäst alternativ vad gäller priser och surfmängder.

Vill du köpa en surfplatta, Laptop eller router till ditt mobila bredband, så är ett med abonnemang en självklarhet. Då betalar du av på den produkt du köpt varje månad via abonnemanget. Smidigt och enkelt. Många passar på att skaffa sig ny surfplatta med mobilt bredband, speciellt inför semestrar, stugvistelser eller båtfärder.

Jämför priser på bredband

Priser varierar kraftigt mellan de olika operatörerna vad gäller mobilt bredband. Priserna har däremot sjunkit de senaste åren vad gäller den surfmängd man får för sina pengar. Nu är det fast pris på abonnemangen och detta gör att du surfar till riktigt låga priser och snabba hastigheter. Många väljer att ha ett mobilt bredband även hemmavid ifall man inte har tillgång till snabbt fast bredband.

Surf med höga hastigheter

När du skaffar mobilt bredband så är hastigheten viktig. De operatörer som idag erbjuder denna typ av bredband har alla höga hastigheter över hela landet. Sverige har väl utbyggda mobilnät där all datatrafik går. Både Telia, Tre, Telenor och Tele2 har alla snabba nät samt bra täckning över hela landet. Det är bra att du kollar upp täckningen innan du skaffar mobilt bredband hos den operatör du väljer.

I tätort har du alltid snabb uppkoppling, men det kan skilja lite ute på landet. Du kan se respektive operatörs täckningskarta för att välja bäst alternativ innan du beställer. Det enda som egentligen händer är att du ute på landsbygden får lite lägre hastighet på ditt surfande. Skulle du välja en operatör med lägre hastigheter i ditt område, kan du enkelt byta då det flesta operatörer har abonnemang helt utan bindningstider.

Fri surfmängd

Mobilt bredband med fri surf finns inte idag, men det finns riktigt stora surfmängder som är mycket svåra att surfa slut på. T ex Tre har ända upp till 500 GB i sitt största mobila bredband. Hallon har numera 200 GB och detta räcker riktigt långt. Du kommer riktigt långt med dessa surfmängder och för ”vanliga användare” räcker oftast 20 GB per månad riktigt långt.

Hur mycket surf behöver man?

Alltfler människor surfar mer och mer på Internet och man använder tjänster som ”drar” mer surfmängd. Förr var det endast ungdomar som streamade film och musik via Internet och mobilt bredband, men numera är det allt från barn till pensionärer som använder Youtube, Netflix och använder andra tjänster som kräver mer surfmängd. Då är det br att ta ett alternativ på bredband som är lite större.

Hur mycket är 1 GB datatrafik?

  • Du kan se på ca 150 hemsidor
  • Streama film cirka 1 timme
  • Lyssna på musik 10 timmar
  • Läsa ca 1000 email

Nu vet du lite mer om mobila bredband, priser och hur mycket surfmängd man behöver och vad man kan använda sitt mobila bredband till. Du kan göra en jämförelse av bredband här ovan och skaffa det via knapparna och länkarna här inne i artikeln. Välj det bästa mobila bredbandet för dig och dina behov!