Mobilabonnemang med seniorrabatt

Få ett bra pris på ditt mobilabonnemang

Vare sig man är gammal eller ung är det alltid viktigt att få ut det mesta möjliga för de pengar man lägger ut, det gäller så klart även mobilabonnemang. Många seniorer har dessutom inte så gott om pengar, något som kan göra att man är extra mån om att teckna rätt mobilabonnemang. Vissa mobiloperatörer erbjuder speciella abonnemang med seniorrabatt som är speciellt anpassade för äldre personer. Om du är äldre ska du dock aldrig bara välja ett abonnemang för att det är märkt som seniorabonnemang, istället gäller det att titta på de behov som du har när du använder din mobiltelefon. Idag är det till exempel inte alls ovanligt att äldre har smartphones och surfar mycket på mobilen. En gammal fördom har annars varit att mobilsurf inte behöver inkluderas i abonnemang för äldre personer.

 

Undersök dina behov innan du väljer abonnemang

Det finns en rad abonnemang att välja bland hos de många mobiloperatörerna. Det är därför viktigt att du  kartlägger de behov du  har innan du  tecknar ett. Du bör först och främst titta på hur du använder din telefon. Om du till exempel tycker om att surfa på Facebook är det viktigt att välja ett abonnemang som inkluderar lite mobilsurf. Tycker du dessutom om att titta på olika klipp på Youtube kan du behöva ännu lite mer surf. Använder du istället telefonen till att ringa mycket med och gillar att skicka sms till exempelvis barnbarnen eller dina vänner så är det ofta fördelaktigt att välja ett abonnemang som ger dig fria samtal, sms och mms. Den som ringer mindre kan välja ett billigare abonnemang med ett visst antal fria samtal.

 

Bra rabatter för seniorer och pensionärer

Seniorer är en attraktiv målgrupp för mobiloperatörer, därför försöker många paketera olika lösningar riktade specifikt till den gruppen. Här gäller det dock att tänka kritiskt och se på vad som faktiskt ingår i abonnemanget. Bara för att det är märkt med seniorrabatt och du är senior behöver det faktiskt inte betyda att det är just det som kommer att bli det billigaste abonnemanget för dig. Allt beror istället på hur du använder din telefon, något som kan se mycket olika ut beroende på person och behov.