Mobilabonnemang med fast pris

Fast pris ger trygghet

Ett abonnemang med fast pris ger dig trygghet och gör att du slipper oroa dig för stora och oväntade mobiltelefonräkningar. Förr fanns många abonnemang med rörligt pris, det vill säga abonnemang där kostnaden blev påverkad av hur mycket man använde sin telefon. Idag ser de dock inte riktigt ut så även om vissa fortfarande erbjuder rörligt pris. De flesta operatörer har dock främst fasta pris på sina abonnemang. I det fasta priset kan till exempel helt fria samtal eller ett antal samtalsminuter ingå. Ofta ingår också en viss mängd sms och mms. Det som påverkar priset på abonnemanget är istället främst hur mycket surf man vill ska ingå. Högre mängd surf ger ett högre pris medan en mindre mängd ger ett lägre pris.

 

Undersök vilken operatör som passar dig bäst

Det finns många olika abonnemang att välja bland hos de olika operatörerna. Ditt mål är naturligtvis att hitta det abonnemang som passar dig bäst och dessutom betala så lite som möjligt för det. För den som ringer mycket är det bra att titta på abonnemang där fria samtal ingår. Dessa är visserligen vanligen lite dyrare, men att ta ett abonnemang med ett fast antal samtalsminuter kan göra att dina kostnader blir större i längden eftersom du riskerar att överskrida dessa. Om du istället ringer väldigt lite så passar kanske ett abonnemang med till exempel 200 fria samtalsminuter bra. Dessa ligger ofta lite lägre i pris vilket gör att du kan komma billigt undan.

 

Få telefonen på avbetalning tillsammans med ditt abonnemang

Anledningen till att många väljer att teckna abonnemang är att de tillsammans med det kan få en ny telefon på avbetalning. Det innebär ofta att man kan skaffa sig en nyare telefon än vad man skulle ha kunnat om man köpt den i butik. Om du är en av de som tänker teckna ett abonnemang för att få en ny mobil bör du vara noga med att se efter hur mycket du kommer att betala totalt för telefonen och sedan jämföra den slutsumman mellan olika operatörer. Den som sedan kan ge dig det bästa priset är det självklara valet förutsatt att priset på abonnemanget också är bra.

 

Ett abonnemang med frihet

Om du vill ha ett abonnemang som ger dig samma frihet som du har med ett kontantkort, men även den trygghet som ett fast abonnemang ger, så är ett abonnemang utan bindningstid ett bra val. När abonnemanget saknar bindningstid innebär det att du säga upp det när du vill. Det gör det enkelt att bli av med ett abonnemang du inte trivs med eller att du kan byta abonnemang när du hittar ett förmånligare alternativ. De flesta operatörer erbjuder idag den här typen av abonnemang vilket gör det enkelt att hitta ett som är som skräddarsytt för dig och ditt mobilanvändande.

Stora valmöjligheter

De abonnemang som saknar bindningstid finns idag med många variationer på marknaden. Du kan till exempel hitta abonnemang där ett visst antal samtal eller samtalsminuter ingår, men det finns också varianter med både fria sms och samtal. Mängden samtal du kan ringa påverkar naturligtvis priset. Oftast är abonnemang med fria samtal och sms dyrare än abonnemang med begränsade sådana. Trots detta kan det vara fördelaktigt för dig som ringer mycket att satsa på ett abonnemang med fria samtal. Mängden GB surf som ingår i abonnemanget påverkar också prisbilden ganska mycket. Idag kan du välja mellan abonnemang utan bindningstid med surf på mellan 0,5 GB till 100 GB eller mer per månad. Den större surfmängden gör abonnemanget dyrare, men kan vara väl värd att satsa på om man är en stor användare av data-krävande tjänster. Om du väljer ett abonnemang med för lite surf kan du istället behöva lägga pengar på att köpa extra surf i slutet av månaden, något som kan göra att kostnaderna drar iväg.

 

Begränsningar i abonnemang utan bindningstid

Det finns dock saker som kan försvåra att teckna ett abonnemang utan bindningstid. Det gäller främst när du får en telefon på avbetalning samtidigt som du tecknar abonnemanget. Vid sådana tillfällen vill operatören ofta att du är bunden till abonnemanget så länge som du betalar av på din telefon. I vissa fall går abonnemanget dock att avbryta om du betalar av telefonen helt. I annat fall brukar möjligheten att avlsuta abonnemanget finnas när du helt betalat av på din telefon.