Mobilabonnemang för barn

Abonnemang som passar de mindre mobilanvändarna

Att ge sitt barn en mobiltelefon kan innebära en trygghet för både föräldrarna och barnet i fråga. Med telefonen kan barnet till exempel lätt ringa sina föräldrar om något oväntat skulle hända och det är i behov av hjälp. Föräldrarna kan i sin tur ringa barnet om de skulle känna sig orolig eller behöva meddela något. Dessutom kräver en del vardagstjänster vi använder idag en fungerande mobiltelefon, till exempel behövs en sådan ofta för att smidigt kunna köpa en biljett på bussen. Många föräldrar står i valet och kvalet över vilken lösning de ska välja när det gäller abonnemang. Många väljer att ge mindre barn ett kontantkort men det finns en hel del fördelar med abonnemang. I många fall innebär det till exempel lägre kostnader.

 

Välj ett familjeabonnemang

Idag finns så kallade familjeabonnemang hos många operatörer. Ofta är föräldrarna oroliga att barnet ska missbruka sitt abonnemang på något vis, till exempel genom att använda dyra betaltjänster. Ett familjeabonnemang kan vara lösningen på detta eftersom man som förälder då får bra överblick över vad telefonen används till. Dessutom kan det betyda lägre mobilkostnader för hela familjen. I många familjeabonnemang ingår till exempel gratis samtal till alla som omfattas av abonnemanget. Ytterligare ett plus med familjeabonnemang är att en positioneringstjänst, det vill säga en tjänst som gör att du kan se vad ditt barn befinner sig, ofta ingår. En sådan tjänst kan vara en stor trygghet, speciellt om man har barn som blivit så stora att de börjat röra sig ute själva.

 

Använd en kostnadsspärr

Om du ändå är orolig för att abonnemanget ska råka missbrukas av barnet, till exempel genom betalsamtal eller omröstningar på TV, kan du lägga in en kreditspärr. Den gör att kostnaderna inte kan överstiga ett visst belopp. Denna möjlighet finns hos samtliga operatörer. Det är vanligt att den här typen av kreditspärr till och med ingår i abonnemanget, medan den måste köpas till om ditt barn använder kontantkort. En annan sak som är viktig att komma ihåg är att inte lämna kreditkortsuppgifter kvar i telefonen eftersom barnet då kan råka köpa dyra appar eller använda sig av andra dyra betaltjänster.