Mobilabonnemang med studentrabatt

När man är student är det viktigt att hålla koll på sina pengar så att CSN räcker hela månaden. Därför är det perfekt att många mobiloperatörer idag erbjuder extra fina rabatter till studenter. Då kan man få mer pengar över till annat.

Här har vi listat alla de bästa mobiloperatörerna med de mest förmånliga studentrabatterna. I alla abonnemang är alla samtal och mess gratis. Då behöver man bara tänka på hur mycket surf man behöver och vill ha varje månad. Hos en del operatörer får man dessutom spara den surf man inte har gjort av med under månaden till nästa.

Studentrabatten sträcker sig såklart över hela året, och inte bara över treminerna. 

OperatörOmdömeBesök
Hallon Mycket surf!
Fria samtal & fria sms
Upp till 100 GB surf – 64 Mbit/s
LÄS MER & BESTÄLL
Comviq Snabbt nät!
Fria samtal & fria sms
Upp till 40 GB surf – 64 Mbit/s
LÄS MER & BESTÄLL
Vimla recension Mobilabonnemang!
Extra surfmängd!
Upp till 100 GB surf!
LÄS MER & BESTÄLL
Fello mobilabonnemang Bra priser!
Spara oanvänd surf!
Upp till 16 GB surf – Snabbt nät!
LÄS MER & BESTÄLL

Såklart ska man passa på att skaffa sig ett extra billigt och bra mobilabonnemang när man studerar. Hos alla operatörer vi listar här kan man snabbt och enkelt klicka in sig på deras hemsida och beställa ett studentabonnemang. Samma rabatter gäller i vissa fall även om man är under 18 år eller över 55 år. 

Abonnemang med fast pris

Det allra smidigaste abonnemanget man kan ha är ett abonnemang med fast pris. Då får man inga oväntade telefonutgifter i slutet på månaden och man kan enkelt planera sin strama studentbudget. Med abonnemang med fast pris ingår en viss mängd surf, det är den surfen som avgör priset på ditt abonnemang, och vanligtvis är alla samtal och sms gratis inom Sverige och EU. 

Om din surf tar slut under månaden kan man ofta köpa till extra. Det kan dock bli dyrt i längden. Det klokaste, rent budgetmässigt, brukar vara att välja ett abonnemang där man vet att surfmängden räcker gott och väl månaden ut. Och om det blir någon surf över sparas den ju i bästa fall till en månad när man använder lite mer surf än vad man brukar. Det kan till exempel vara under sommarlovet när man inte sitter hemma med sitt WiFi lika mycket. 

Det är enkelt att byta operatör

Om man sitter på ett vanligt abonnemang, men är student och är sugen på lite studentrabatt, så är det inte alls svårt att byta. 

Hos alla operatörer vi har listat här får man behålla sitt nummer när man byter operatör – man fyller bara i sitt vanliga mobilnummer när man beställer sen sköter din nya, och förhoppningsvis billigare, operatör resten. 

Om man har valt ett studentabonnemang med lite för lite surf är även det väldigt enkelt att byta upp sig. Det görs via operatörens hemsida och går på nolltid. Dessutom har de här operatörerna ingen bindningstid, vilket betyder att du kan byta operatör om du ångrat dig eller hittat en ännu bättre studentdeal. 

Vad är skillnaden mellan operatörerna?

Skillnaden mellan de olika operatörerna är ofta inte särskilt stor. Det handlar såklart om priset och surfmängden, men även om mobilnätet som operatören använder. 

Alla de operatörer vi har listat här är lågprisoperatörer som använder ett mobilnät byggt av någon av de större operatörerna. Hallon använder sig tillexempel av Tres nät, Vimla Telenor och Fello Telia, det betyder att du kommer att ha bra täckning i alla studentstäder runt om i Sverige.