Mobilabonnemang för barn

Att ge sitt barn en mobiltelefon kan innebära en trygghet för både föräldrarna och barnet i fråga. Med mobiltelefon kan barnet till exempel lätt ringa sina föräldrar om något oväntat skulle hända och det är i behov av hjälp. Föräldrarna kan i sin tur ringa barnet om de skulle känna sig orolig eller behöva meddela något.

OperatörOmdömeBesök
Hallon Bäst pris just nu!
Fria samtal & fria sms
Upp till 25 GB surf – 64 Mbit/s
LÄS MER & BESTÄLL
Vimla recension Mobilabonnemang!
Extra surfmängd!
Upp till 25 GB surf!
LÄS MER & BESTÄLL
Fello mobilabonnemangSnabbt mobilnät!
Spara oanvänd surf!
Halva priset 2 månader!
LÄS MER & BESTÄLL

Dessutom kräver en del vardagstjänster vi använder idag en fungerande mobiltelefon, till exempel behövs en sådan ofta för att smidigt kunna köpa en biljett på bussen. Många tar även emot Swish och detta kan barnen sköta själva via sin nya mobiltelefon.

Många föräldrar står i valet och kvalet över vilken lösning de ska välja när det gäller abonnemang. Många väljer att ge mindre barn ett kontantkort men det finns en hel del fördelar med abonnemang. I många fall innebär det till exempel lägre kostnader. Det finns numera bra barnabonnemang helt utan bindningstid, så du kan säga upp det när du själv känner för det och detta gör att de nya abonnemangen fungerar som kontantkort fast de har bättre villkor.

mobilabonnemang for barn

Välj ett familjeabonnemang

Idag finns så kallade familjeabonnemang hos många operatörer. Ofta är föräldrarna oroliga att barnet ska missbruka sitt abonnemang på något vis, till exempel genom att använda dyra betaltjänster. Ett familjeabonnemang kan vara lösningen på detta eftersom man som förälder då får bra överblick över vad telefonen används till. Dessutom kan det betyda lägre mobilkostnader för hela familjen.

Det är dock många som väljer ett rent barnabonnemang till sina barn nu istället för de familjeabonnemang som tidigare var så populära. Det ger mer frihet att välja operatör och surfmängder när du väljer ett rent barnabonnemang. Du kan även skräddarsy abonnemanget på ett helt annat sätt så det passar dig och ditt barns behov.

Gratis samtal med familjeabonnemang

I många familjeabonnemang ingår till exempel gratis samtal till alla som omfattas av abonnemanget. Ytterligare ett plus med familjeabonnemang är att en positioneringstjänst, det vill säga en tjänst som gör att du kan se vad ditt barn befinner sig, ofta ingår. En sådan tjänst kan vara en stor trygghet, speciellt om man har barn som blivit så stora att de börjat röra sig ute själva.

Använd en kostnadsspärr

Om du ändå är orolig för att abonnemanget ska råka missbrukas av barnet, till exempel genom betalsamtal eller omröstningar på TV, kan du lägga in en kreditspärr. Den gör att kostnaderna inte kan överstiga ett visst belopp. Denna möjlighet finns hos samtliga operatörer. Det är vanligt att den här typen av kreditspärr till och med ingår i abonnemanget, medan den måste köpas till om ditt barn använder kontantkort.

En annan sak som är viktig att komma ihåg är att inte lämna kreditkortsuppgifter kvar i telefonen eftersom barnet då kan råka köpa dyra appar eller använda sig av andra dyra betaltjänster. Vi rekommenderar att man absolut skaffar en bra mobiltelefon med ett barnabonnemang när barnet kommit upp lite i ålder. De flesta skaffar första mobilen när barnen är ca 10-12 år.

Operatörer med barnabonnemang

Det finns flera riktigt bra mobiloperatörer i Sverige och en del av dessa har mobilabonnemang för barn. Här nedan listar vi de bästa operatörerna som erbjuder barnabonnemang.

Hallon

Hallon Mobiloperatör

Hallon är den operatör som växt mest de senaste åren på den svenska marknaden. De har en aggressiv prissättning och erbjuder mobilabonnemang, kontantkort, mobiltelefoner, abonnemang för studenter, pensionärer och barn. De ägs av Tre och har på detta viset tillgång till Tre väl utbyggda och snabba mobilnät.

Fello

Fello Mobiloperatör

Fello arbetar med enkla abonnemang till låga priser. Spara oanvänd surf, fria samtal, fria sms, låga kostnader och ett snabbt mobilnät som går i Telias stora nät. Det skall vara enkelt att använda mobilen och detta har fello tagit fasta på med sina enkla abonnemang till mycket bra priser!

Vimla

Vimla Mobiloperatör

Vimla ägs av Telenor och har tillgång till deras stora och väl utbyggda mobilnät. De har lågt pris, snabb service, rabatter för barn, seniorer och studenter. Vimla har inga krångliga avtal, utan de arbetar utan uppsägningstid och bindningstid vad gäller sina abonnemang. Vimla har skaffat sig en bra position på lågprismarknaden vad gäller abonnemang i Sverige de senaste åren.

Nu vet du lite mer om mobilabonnemang för barn och kan på det viset skaffa det bästa abonnemanget till dig och ditt barn. De operatörer och abonnemang vi presenterar här är enkla och prisvärda. Lycka till med ditt nya barnabonnemang!