Jämför mobilabonnemang

Det är viktigt att jämföra mobilabonnemang mellan varandra innan man tecknar ett nytt abonnemang. Därför har vi skapat Sveriges bästa jämförelsesajt av mobilabonnemang. Här hittar du information om alla mobiloperatörer, abonnemang och deras simkort. Allt för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig och dina behov!

OperatörOmdömeBesök
Hallon Bäst pris just nu!
Fria samtal & fria sms
5 – 100 GB surf – 64 Mbit/s
LÄS MER & BESTÄLL
Comviq Mycket surf just nu!
Fria samtal & fria sms
5 – 40 GB surf – 64 Mbit/s
LÄS MER & BESTÄLL
halebop Fria sms till hela världen!
Gratis kontantkort!
Upp till 30 GB surf – 100 Mbit/s!
LÄS MER & BESTÄLL
Mest mobilsurf!
Musikstreaming ingår!
Upp till 500 GB surf – 64 Mbit/s!
LÄS MER & BESTÄLL
Vimla recension Mobilabonnemang!
Extra surfmängd!
Upp till 50 GB surf!
LÄS MER & BESTÄLL
Fello mobilabonnemangSnabbt mobilnät!
Spara oanvänd surf!
Halva priset 2 månader!
LÄS MER & BESTÄLL

Jämför mobilabonnemang

För att du ska komma så förmånligt undan som möjligt och dessutom få ett mobilabonnemang du blir nöjd med i längden, är det viktigt att lägga lite tid på att jämföra olika abonnemang. Idag är utbudet av abonnemang till din mobiltelefon väldigt brett och de flesta operatörer har flera alternativ att välja bland.

Det gör att det kan vara lite klurigt att hitta rätt, men gör du bara ett gott förarbete så är chanserna stora att du hittar det abonnemang du behöver. Här ska du få läsa om vad som är viktiga att ta extra hänsyn till när du gör ditt val.

Välj mobilabonnemang baserat på ditt mobilanvändande

Det första som är bra att titta närmare på är hur du använder din mobiltelefon. Är du en sådan person som använder telefonen sällan så kan ett abonnemang med ett visst antal fria samtal vara att föredra då de ofta går att hitta till mycket lågt pris. Viktigt är dock att inte överskrida gränsen för samtal eftersom det då kan leda till större kostnader. Om du surfar mycket bör du leta efter ett abonnemang som erbjuder många GB surf.

Olika former av abonnemang

För familjer finns också speciella familjeabonnemang. De kan vara en stor fördel att teckna om man till exempel ringer mycket till varandra inom familjen. Det gäller kort och gott att hitta ett abonnemang som så mycket som möjligt svarar mot de behov du har som mobilanvändare. Information om de olika typerna av abonnemang hittar du på operatörernas hemsidor. Det kan också vara smart att ringa till kundtjänst hos den valda operatören för att få hjälp att hitta rätt abonnemang.

Passa på när det finns bra erbjudande

Ibland har mobiloperatörerna kampanjer som gör att du kan göra en riktigt bra affär. Det gäller därför att passa på när en operatör har en kampanj. En kampanj kan till exempel innebära att du får telefonen som tillhör abonnemanget billigare, eller att du får en lägre abonnemangskostnad under en viss tid.

En del operatörer erbjuder också fler förmåner i sina abonnemang, till exempel gratis surf på sociala medier eller fritt användande av musik- eller film-streamingtjänster. Om du brukar använda dig mycket av just den typen av tjänster kan du tjäna pengar på att teckna ett sådant abonnemang.

Simcard mobilabonnemang

Lätt att byta mobilabonnemang och mobiloperatör

Är du missnöjd med ditt gamla mobilabonnemang eller har du hittat ett nytt som är mycket förmånligare för dig? Då ska du inte vara rädd för att byta ut ditt gamla abonnemang. Den 1:a maj 2014 ändrades dessutom lagen om elektronisk kommunikation. Lagändringen gick ut på att ingen operatör får ha en uppsägningstid som är längre än en månad, någots som gör att ett bytet nu går enklare och snabbare än någonsin.

Det är varken speciellt svårt att byta abonnemang hos din befintliga operatör eller att byta till en helt ny operatör. Om du läser vidare ska du få reda på hur du gör för att byta ut ditt gamla abonnemang.

Så går du tillväga för att byta abonnemang

Idag köper många ett abonnemang där en ny mobiltelefon ingår, det är därför lätt att tro att man är fast hos operatören tills dess att mobilen är helt avbetald. Det är dock inte helt sant. Om du verkligen vill komma loss från ditt gamla abonnemang så kan du betala av din nya telefon vid ett tillfälle.

Visst kan det bli en ganska dyr affär, men om det nya abonnemanget är riktigt förmånligt kan du tjäna på det i längden. Din gamla operatör är också enligt nya regler skyldig att låsa upp din telefon om den är operatörslåst. För upplåsning kan dock en viss avgift tillkomma. Kostnaden för upplåsning hittar du i det avtal du tecknat med din gamla operatör.

Behåll ditt gamla nummer

Många är rädda för att de ska tvingas byta telefonnummer när de byter operatör. Så är dock inte fallet. Din gamla operatör är alltid skyldig att släppa ifrån sig ditt nummer. Det som kan bli ett problem är att din nya operatör inte är skyldig att ta emot det. Det brukar dock i praktiken sällan vara några svårigheter eftersom de flesta operatörer gör allt för att gå sina nya kunder till mötes.

Det är oftast mycket enkelt och smidigt att flytta sitt gamla nummer. Vanligen kan du bara fylla i ditt nummer i samband med att du tecknar ditt nya abonnemang på operatörens hemsida. Det finns med andra ord ingen anledning att dras med ett abonnemang du inte är nöjd med.

4g surf med mobil

Surfa snabbare med 4G abonnemang

Om du vill slippa långa laddningstider när du surfar eller ska titta på videoklipp på mobilen är ett abonnemang som erbjuder 4G att föredra. 4G står för fjärde generationens telekommunikationssystem. Det innebär att 4G är det telekommunikationssystem som dök upp efter 3G, det vill säga tredje generationens. Alla mobiloperatörer erbjuder idag abonnemang där 4G ingår, något som gör det enkelt för dig att hitta en lösning som passar dig och ditt mobilanvändande.

Operatörer med snabbt nät

Hallon abonnemang

Hallon Mobiloperatör

Hallon erbjuder samma pris på sina mobilabonnemang som de gör för sina kontantkort. De är en av de bästa lågprisalternativen på den svenska mobilmarknaden och tar ständigt nya marknadsandelar med snabb surf, bra avtal på både kontantkort och mobilabonnemang. Du kan även skaffa billigt mobilt bredband. de är en operatör att räkna med helt klart! Generösa villkor och riktigt fina erbjudande!

Comviq abonnemang

Comviq Mobiloperatör

Comviq har ju varit med riktigt länge och har alltid arbetat med låga priser och bra avtal för sina kunder. De är inte billigast längre men de har bra villkor för sig som tecknar både mobilabonnemang och kontantkort. Du ringer, surfar och sms:ar till bra pris. De har extra surfmängder just nu i sina abonnemang.

 

Halebop abonnemang

Halebop Mobiloperatör

Halebop har mobilabonnemang och kontantkort till bra pris. Du surfar med Telias snabba nät och har ett brett sortiment av produkter och tjänster att välja mellan när du väljer Halebop som operatör. Du kan skaffa mobil-abonnemang med eller utan mobil, mobilt bredband, surfplattor, kontantkort, routers och andra tillbehör via Halebop. De är ett bra val och en stabil partner.

Telenor abonnemang

Telenor Mobiloperatör

Telenor erbjuder inte längre kontantkort. De har dock fina erbjudande vad gäller mobilabonnemang. De har flera olika storlekar vad gäller surfmängder. De ligger lite högre i pris, men har en väl utbyggd support samt bra täckning över hela landet. Som företag kan du verkligen växa med Telenor som IT partner. Passa på!

 

Tre abonnemang

Tre Mobiloperatör

Mobiloperatören Tre erbjuder mobilabonnemang och kontantkort till mycket bra priser! de har ett erkänt snabbt mobilnät samt bra villkor vad gäller surfmängder inkluderat i både kontantkort, mobila bredband sina mobil-abonnemang. Inga bindningstider samt stora surfmängder har gjort Tre till en bra partner när det kommer till kommunikation.

Vimla abonnemang

Vimla Mobiloperatör

Vimla erbjuder inte kontantkort, men de har mobilabonnemang utan bindningstider och uppsägningstider. De har siktat på att erbjuda enkla varianter av sina abonnemang. Mobilabonnemang utan tjafs så att säga. Bra med surf, fria samtal och fria sms. Du surfar i Telenors snabba mobilnät. Du har rabatt som student och pensionär hos Vimla.

Fello abonnemang

Fello Mobiloperatör

Fello är en lågprisoperatör som använder Telias snabba och väl utbyggda nät för sin kommunikation. De har bra priser, du sparar oanvänd surf och tar enkelt med dig ditt nummer till Fello när du byter till dem. Inga bindningstider och halva priset i 2 månader på deras priser! Ett bra val!

Fungerar 4G överallt?

Idag är 4G väl utbrett över landet vilket innebär att du kan använda dig av det på många platser. För att kunna använda dig av 4G-nätet måste din telefon vara kompatibel med det. Om du har en relativt ny telefon behöver du dock inte oroa dig eftersom de flesta telefoner idag har den funktionen.

Innan du tecknar ett abonnemang är det viktigt att kontrollera hur täckningen ser ut hos den mobiloperatör du tänkt välja. Det gör du enkelt genom att gå in på operatörens hemsida och titta på täckningskartan. Genom att göra det kan du avgöra vilken operatör som har bäst täckning i ditt närområde.

Hur snabbt du kan surfa är sedan också beroende på hur långt ifrån en mast du befinner dig. Du behöver inte oroa dig om det inte finns täckning för 4G där du befinner dig. Om 4G-täckning saknas börjar telefonen istället använda sig av 3G-nätet. Här läser du mer om mobilnät och täckning.

Hitta och välj mobilabonnemang med 4G

Att idag hitta ett mobilabonnemang som är anslutet till 4G-nätet är inte svårt, då de flesta olika operatörer erbjuder detta. Det finns dock några saker du bör tänka på innan du tecknar ett abonnemang. Det är naturligtvis viktigt att titta på priset, men även vad du får för pengarna. Olika abonnemang erbjuder till exempel olika stor surfmängd.

Om du vill kunna surfa mycket på mobilen är det därför klok att välja ett abonnemang där mycket surf ingår även om det kanske kostar lite mer. Detta eftersom du annars riskerar behöva ladda på mobilen med extra surf som kostar en del. Det är också viktigt att kontrollera vilken bindningstid och vilka villkor ett abonnemang har.

Enklare att byta mobilabonnemang

Tänk alltså noga över hur länge du kan tänka dig att vara bunden till ett abonnemang. Det är även viktigt att läsa det finstilta, på så sätt undviker du att hamna i en situation där abonnemanget plötsligt förändras. Numera med de nya former av mobilabonnemang som finns, så är det enklare att byta mellan de olika operatörerna då de flesta har bindningsfria abonnemang där det är enkelt att byta.